İGC BASIN AKADEMİSİ’NDE ŞUBAT-MAYIS 2025 EĞİTİMLERİ YOĞUN KATILIMLA TAMAMLANDI

İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından ‘Basın Özgürlüğü için Örgütlü Gazeteciler ve Güçlü Dayanışma Projesi’ kapsamında kurulan İGC Basın Akademisi’nde Şubat-Mayıs 2025 eğitimleri tamamlandı. Genç gazeteciler düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) tarafından yürütülen ‘Basın Özgürlüğü için Örgütlü Gazeteciler ve Güçlü Dayanışma Projesi’nin Şubat-Mayıs 2025 eğitimleri tamamlandı. Eğitimlerde, 83 kursiyer sertifika almaya hak kazandı.

Gazeteciler uzman eğitmenler tarafından verilen “Dijital Medya ve Yapay Zeka Uygulamaları, Görsel İşitsel İçerik Üretimi ve Uygulamaları, Medya Etiği, Kamera Önü ve TV Haberciliği” eğitimlerine katılarak, farklı alanlarda güncel programları kullanmayı öğrendi. Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve Avrupa Birliği finansal desteği ile birlikte yürütülen projede eğitimler 12 hafta sürdü. Eğitimlere, gazetecilerle birlikte İletişim Fakültesi öğrencileri de yoğun katılım sağladı.

İGC Uluslararası Basın Merkezi’nde düzenlenen sertifika törenine; İGC Başkanı Dilek Gappi, TGS İzmir Şube Sekreteri Mazlum Vesek, Medya Etiği, Kamera Önü TV Haberciliği Eğitmenleri İffet Diler, Leyla Özgür, Gülçin Hacıevliyagil Ayçe, Dijital Medya ve Yapay Zeka Uygulamaları Eğitmeni Levent Özen, Görsel İşitsel İçerik Üretimi ve Uygulamaları Eğitmenleri Ümit Gözlemeci, Mustafa Cem Özer, Proje Koordinatörü Reyhan Şenay, 9 Eylül Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Macit Sefiloğlu ve kursiyerler katıldı.

İgc Basin Akademi̇si̇’nde Şubat Mayis 2025 Eği̇ti̇mleri̇ Yoğun Katilimla Tamamlandi (3)

DİJİTALLEŞMEYİ TAKİP EDEN, DONANIMLI GAZETECİLERE İHTİYAÇ VAR

Basın Akademisi eğitimlerine 7 yıl önce başladıklarını ve doğrudan mesleğin ihtiyacı olabilecek konulara eğildiklerini ifade eden İGC Başkanı Dilek Gappi, “Türk basınının ayakta kalabilmesi için dijitalleşmeyi bilen, dijital gelişmeleri takip eden ve yapay zekaya yönelik uygulamalara hakim, donanımlı gazetecilere ihtiyacımız var. Biz yıllardır verdiğimiz eğitimlerle bu durumun bilincinde olduğumuzu kanıtladık. Hep sektörün bir önünde olmaya gayret ettik. Eğitimlerimize ısrarlı bir şekilde devam edeceğiz” dedi.

YAPAY ZEKA İLETİŞİM OFİSİ MÜJDESİ

Türkiye’de ilk defa Yapay Zeka İletişim Ofisi’ni İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nde açacaklarının da müjdesini veren Başkan Gappi, “Çok gururlu ve mutluyuz. Genç meslektaşlarımızın ihtiyaç duydukları her alanda, her an yanındayız. Genç gazetecilerin yetişmesi için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

İgc Basin Akademi̇si̇’nde Şubat Mayis 2025 Eği̇ti̇mleri̇ Yoğun Katilimla Tamamlandi (2)

ÇOK BAŞARILI BİR PROJE

İki güçlü ve köklü meslek örgütünün iş birliği yapıyor olmasını önemsediklerini dile getiren TGS İzmir Şube Sekreteri Mazlum Vesek, “Sosyal bilimlere yönelik haber üretme noktasında çok başarılı bir proje. Proje kapsamında işsiz ve serbest gazetecilere destek olmak amacıyla toplumsal sorunlara dokunan dergiler de ortaya koyuluyor, bu da çok kıymetli. Projeye emek veren başta cemiyet yönetimi olmak üzere tüm meslektaşlarıma teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

EĞİTİMLERİMİZİ GELECEK DÖNEM DE SÜRDÜRECEĞİZ

İGC Proje Koordinatörü Reyhan Şenay: “12 hafta süren yoğun eğitimlerimize katılan ve sertifika almaya hak kazanan tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Alanında uzman eğitmenlerimize de katkılarından dolayı çok teşekkür ederim. Eğitimlerimizi gelecek dönemde de sürdüreceğiz.”

HER GÜN YENİLİKLER ÖĞRENİYORUZ

Dijital Medya ve Yapay Zeka Uygulamaları Eğitmeni Levent Özen: “Yapay zeka hayatımıza gerçekten girdi. Herkes kullanıyor ve ben de her hafta ya da her gün farklı bir şeyler öğreniyorum, uyguluyorum. Özellikle gazetecilik alanında çalışan arkadaşlarımla birlikte bu yenilikleri uygulamak çok heyecanlı. Çünkü hiçbir şeyi kaçıramayız, başka şansımız yok. Katılım için çok teşekkür ediyorum.”

EMEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜRLER

Medya Etiği ve Kamera Önü TV Haberciliği Eğitmeni Leyla Özgür: “Çok keyifli ve verimli iki hafta geçirdik. Katılım muazzamdı. Emek veren herkese çok teşekkür ederim. Sertifika alan tüm öğrencilerimizi de tebrik ederim.”

Medya Etiği ve Kamera Önü TV Haberciliği Eğitmeni İffet Diler: “Uzun bir yolculuktu. Çok güzel geçti, sadece mesleki anlamda değil, kişisel zenginlik noktasında da çok kıymetli insanlarla bir araya geldik. Beni güçlendirdiniz, mutlu ettiniz. Herkese kattıkları için çok teşekkür ederim.”

Medya Etiği ve Kamera Önü TV Haberciliği Eğitmeni Gülçin Hacıevliyagil Ayçe: “Burada olmak çok büyük bir zenginlikti. Her meslektaşım eğitime içten, pırıl pırıl gözlerle gelmişti. Bu heves beni mesleğe ilk başladığım dönemlere götürdü. Ben başta Proje Koordinatörü Reyhan Şenay ve İGC Başkanı Dilek Gappi olmak üzere emek veren herkese çok teşekkür ederim.”

“BİLGİ PAYLAŞINCA GÜZEL”

Görsel İşitsel İçerik Uygulamaları Eğitmeni Ümit Gözlemeci: “Çok güzel bir eğitim süreci oldu. Umarım meslektaşlarımız için faydalı olmuştur. Bilgi paylaşınca güzel. Ne mutlu sizlere bir şeyler katabildiysem.”

Görsel İşitsel İçerik Uygulamaları Eğitmeni Mustafa Cem Özer: “Bu süreçte öğretmeyi öğrendim. Umarım güzel ve keyifli geçmiştir. Meslektaşlarımıza yeni bilgiler öğretebilmek çok değerli. Çok teşekkür ederim.”


İzmir Gazeteciler Cemiyeti sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Genel

BİK 33. DÖNEM 7. GENEL KURUL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ ÇAY: DİJİTAL TELİF İÇİN ÇALIŞIYORUZ BAŞKAN GAPPİ: YEREL BASINA TEKNİK DESTEK GEREKLİ

Basın İlan Kurumu 33. Dönem 7. Genel Kurul Toplantısı, 20-22 Mayıs 2026 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirildi. BİK Genel Müdürü Abdulkadir Çay, internet haber sitelerinin algoritmik baskılara karşı korunması, özgün içerik üretiminin teşvik edilmesi ve dijital telif mekanizmalarının hukuki olarak güçlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Çay, 2026 yılının ilk 4 ayında geçen yılın 📰
Genel

ALİCAN NİHAYET! DİĞER MESLEKTAŞLARIMIZIN DA TAHLİYESİNİ BEKLİYORUZ

Meslektaşımız Alican Uludağ’ın tahliye edilmesini memnuniyetle karşılıyoruz. Gazetecilerin görevlerini özgürce yapabildiği, ifade ve basın özgürlüğünün güvence altında olduğu bir Türkiye için mücadelemizi sürdüreceğiz. Tüm tutuklu gazetecilerin özgür kaldığı güzel günler görmek dileğiyle… İzmir Gazeteciler Cemiyeti sitesinden daha fazla şey keşfedin Subscribe to get the latest posts sent to your email. 📰
Genel

İZFAŞ GENEL MÜDÜRÜ TUĞÇE CUMALIOĞLU’NDAN İGC’YE ZİYARET YEREL BASIN KENT VİZYONUNA GÜÇ KATIYOR

İZFAŞ Genel Müdürü Tuğçe Cumalıoğlu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Mehlika Gökmen, Yönetim Kurulu Üyeleri Metin Aydın, Erhan Taşdemir, İGC Dijital Medya Danışmanı Levent Özen, 9 Eylül Gazetesi Sorumlu Müdürü Serdar Yılmaz, 9 Eylül İnternet Haber Sitesi Sorumlu Müdürü Mustafa Cem Özer’in ev sahipliğindeki ziyarette; 📰
Genel

BERTO BAŞKAN ADAYI SERTAÇ ÖZDALKIRAN’DAN İGC’YE ZİYARET GÜÇLÜ EKONOMİ İÇİN ÖZGÜR BASIN ŞART

Bergama Ticaret Odası (BERTO) Başkan Adayı Sertaç Özdalkıran, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Özdalkıran’a ziyarette Muhsin Gözkaya, Mustafa Çorak, Sami Serkan Nebioğlu ve Hasan Canoğlu da eşlik etti. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, Başkan Yardımcısı Mehlika Gökmen, Yönetim Kurulu Üyesi Esat Erçetingöz’ün ev sahipliğindeki ziyarette; yerel ekonomi, ülke ve 📰
Genel

GÜMÜLDÜR KONUKEVİ 26 MAYIS’TA HİZMETİNİZDE…

Saygıdeğer Üyelerimiz, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Gümüldür Konukevi, bu yıl 26 Mayıs – 1 Kasım 2026 tarihleri arasında 23 dönem olarak hizmetinize hazırdır.  Tesisimizden yararlanmak isteyen üyelerimizin 0 (533) 955 13 35 numaralı telefondan kayıt yaptırmaları ve ödemeyi 1 hafta önceden gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Bu yıl konaklama ücretleri; 26 Mayıs – 15 📰
Genel

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN… ÖZGÜR BASININ GELECEĞİ GENÇ GAZETECİLERİN ELLERİNDE YÜKSELECEK

19 Mayıs 1919, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin ilk adımının atıldığı, Türk milletinin kaderini değiştiren tarihi bir gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak başlattığı kurtuluş mücadelesi, milletimizin azmi ve kararlılığıyla büyümüş; Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan yolu aydınlatmıştır. 107 yıl önce yakılan bağımsızlık meşalesi bugün hala gençlerin umudunda, cesaretinde ve ülkesine duyduğu 📰
Duyurular

TUTUKLU MESLEKTAŞIMIZ YELİS AYAZ’IN YANINDAYIZ

Aydın’da bir eğitim kurumuna yönelik iddiaları ve bu iddialara ilişkin CİMER başvurularını haberleştiren Aydınpost Genel Yayın Yönetmeni Yelis Ayaz’ın ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçlamasıyla tutuklanması basın ve ifade özgürlüğü açısından asla kabul edilemez. Bu olay, gazeteciliğin üzerindeki baskıların artık akıl almaz noktalara geldiğinin işaretlerinden biridir. Büyük bir tehlikeye işaret 📰
Genel

İZ GAZETE 10. YILINA ÖZEL ALMANAĞI İLK İGC’YE HEDİYE ETTİ

İz Gazete Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal, İz Gazete Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Fuat Akar ve izgazete.net Haber Sitesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Murat Attila İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Ziyaret kapsamında Kartal, Akar ve Attila, İz Gazete’nin 10. yılına özel hazırlanan almanağı ilk olarak İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek 📰
Genel

HASAN TAHSİN VE MİLLİ MÜCADELE KAHRAMANLARINI YAŞATMA DERNEĞİ ŞİİR YARIŞMASI’NDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü ile Hasan Tahsin ve Milli Mücadele Kahramanlarını Yaşatma Derneği tarafından ‘Hasan Tahsin ve Milli Mücadele Kahramanlarını Yaşatma’ temalı şiir yarışmasının ödül töreni gerçekleşti. İzmir İktisat Kongre Merkezi’nde gerçekleşen törene; Hasan Tahsin ve Milli Mücadele Kahramanlarını Yaşatma Derneği Başkanı Dr. Ümit Yaşar Işıkhan, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı 📰
Genel

HASAN TAHSİN’İN YAKTIĞI BAĞIMSIZLIK ATEŞİ HİÇ SÖNMEYECEK! TÜM İLK KURŞUNLAR ONURUMUZUNDUR, HEPİMİZİNDİR!

İzmir’in işgali sırasında, 15 Mayıs 1919’da istilacı güçlere karşı ‘İlk Kurşun’u atarak Milli Mücadele’nin kıvılcımını yakan, gazetecilik mesleğinin ölümsüz simgesi Şehit Gazeteci Hasan Tahsin’in ölümünün 107’nci yıl dönümünde Konak-Atatürk Meydanı İlk Kurşun Anıtı önünde anma töreni düzenlendi. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Cemiyet üyelerinin ev 📰