İzmir Gazeteciler Cemiyeti AB proje kapsamında ‘Gençlik ve Gelecek’ konulu özel ilave hazırlayacak. Serbest gazetecilerin haberleriyle telif desteğinden yararlanabileceği sayıda, gençlik tüm yönleriyle ele alınacak
Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) iş birliği ile yürütülen ‘Basın Özgürlüğü için Örgütlü Gazeteciler ve Güçlü Medya’ programı eğitimler, telif desteği ve özel sayılarala devam ediyor. İzmir Gazeteciler Cemiyeti, proje kapsamında toplumsal konularla ilgili özel sayılar hazırlayarak, iş arama sürecinde olan veya serbest çalışan gazetecilere destek oluyor. Mayıs ayında yayınlanması planlanan Gençlik ve Gelecek başlıklı özel sayıda yayınlanacak haberlere, haber başına brüt 100 euro telif desteği sağlanacak.
Bu özel sayıya yazılı haberleriyle katkı koymak isteyen serbest çalışan gazeteciler, başvuru formunu www.igc.org.tr Avrupa Birliği projesi telif bölümünden indirerek, [email protected] hesabına haber ve fotoğraflarla iletilebilirler. Son başvuru tarihi 20.04.2024 olan özel sayı haberleri Yayın Kurulu’nun değerlendirmesinin ardından yayınlanacak.
Konu Başlıkları
‘Gençlik ve Gelecek’ özel sayısında yer alacak konu başlıkları şöyle;
1-Gençler yarının Türkiyesi’nde geleceğe umutla bakmak istiyor
2-Gençleri bekleyen en büyük tehlike bağımlılık
3-Yapay zeka ile şekillenen gerçek hayat
4-Yeni dünyanın değişen meslekleri
5-Gençlerin yeni gözdesi elektronik spor (Espor).
6-Gençlerin büyük hayali Avrupa (Erasmus gibi değişim programları örnekleri)
7-Beyin göçü ile yaşlanan Türkiye
8-Genç bilim insanları icat peşinde
9-Üniversiteliler barınamıyor
10-Girişimci gençler sınır tanımıyor
11-Diplomalı işsizler
12-Gerçek dünyanın sanal ünlüleri
13-Bir neslin Avrupa turu coşkusu yeniden canlanıyor
14-Sahne gençlerin
15-Toplum gönüllüsü gençler
Başvurular; igcabtelif@gmail.
** Bu yayın Avrupa Birliği tarafından sağlanan finansal destek ile hazırlanmıştır. İçeriğinden tümüyle TGS ve İGC sorumlu olup, Avrupa Birliği’nin görüşlerini yansıtmamaktadır.