Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
İletişim +90 232 463 3215
 

İGC, Şiddete Karşı özel haberlere telif verecek

 

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin ‘NAR- Şiddete Karşı İletişim Projesi’ telif programı başlıyor.  5 il odaklı sürüdürülen proje kapsamında Gazeteciler, şiddete ve çocuk istismarına karşı farkındalık yaratacak video/yazılı haberlerle fark yaratacak

 

Medyada şiddet dilini dönüştürmek ve toplumsal farkındalık yaratmak hedefiyle devam eden ‘NAR- Şiddete Karşı İletişim Projesi’ telif programı başlıyor. İzmir, Manisa, Muğla Denizli, Aydın’da bulunan gazetecilerin özel haberlerine telif desteği sağlanan programda, doğru haber dilinin yaygınlaşması amaçlanıyor. Düzenlenen eğitimlerle gazetecilerin toplumsal cinsiyet eşitliğini ve nefret söyleminden uzak haberciliğin yaygınlaşması sağlanacak. Eğitimlerin çıktıları olarak, haberler, kısa belgeseller telif programı kapsamında desteklenecek.

 

 18 ay sürecek Nar Projesi kapsamında video ya da yazılı haberlere telif ödenecek. Video haberlerin uzunluğu 2 dakikayı geçmeyecek. Oluşturulan yayın kurulunun onayından sonra yayınlanacak eserlerin sahiplerine telif ödenecek. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi ise, İzmir, Manisa, Muğla, Aydın ve Denizli’de yaşayan gazetecilerden şiddete karşı farkındalık yaratacak video ve yazılı haberler beklediklerini söyledi. Gappi, yayın kurulu tarafından değerlendirilen haberlerin proje web sitesi www.narsiddetekarsimedya.com ve 9 Eylül Gazetesi ve web sitesinde de yayınlanacağını belirterek, işsiz/serbest ya da herhangi bir medya kurumunda sürekli çalışan tüm gazetecilerin NAR telif programına katılmasını beklediklerini duyurdu.

Başvuru Nasıl Yapılıyor?

NAR- Şiddete Karşı İletişim Projesi’ telif haber başvurularını bir medya kurumunda sürekli olarak çalışan, işsiz/ serbest tüm gazeteciler yapabilir.  Başvuru formlarını www.igc.org.tr ve www.narsiddetekarsimedya.com adresinden doldurarak, hazırladıkları haberleri fotoğraflarıyla birikte igcnarprojesi@gmail.com’a iletebilirler. Yayın kurulu tarafından değerlendirilen haberler, video haber ya da yazılı olarak  yapılabiliyor. Proje kapsamında üretilen haberlerde, kadını güçlendirici, şiddete karşı farkındalık yaratan, çocuk istismarını önleyici amaçlı bilgilendirici çalışmalara da yer veriliyor.