Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
İletişim +90 232 463 3215
 

11. İSMAİL SİVRİ ÇOCUK ÖYKÜLERİ YARIŞMASI’NDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

İGC'ye 14 yıl başkan olarak hizmet veren, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Kurucu Genel Başkanı İsmail Sivri’nin adını yaşatmak ve gelecek nesillere tanıtmak amacıyla İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen 11. İsmail Sivri Çocuk Öyküleri Yarışması’nın ödül töreni İGC Uluslararası Basın Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Ödül törenine; İGC Başkanı Dilek Gappi, İGC Genel Sekreteri Mehlika Gökmen, İGC Yönetim Kurulu Üyeleri Yılmaz Coşkun, Esat Erçetingöz, Duygu Tuncer, İGC Onursal Başkanı ve 26. ve 27. Dönem CHP İzmir MilletvekiliAtila Sertel, İGC Önceki Dönem Başkanı Misket Dikmen, Hikmet Sivri ve Talat Sivri, Konak Önceki Dönem Belediye Başkanı Erdal İzgi, 9 Eylül Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Macit Sefiloğlu gazeteciler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

“BABAMIN ADI YAŞATILDIĞI İÇİN İGC’YE MİNNETTARIM”

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan ödül töreninde açılış konuşmasını yapan İsmail Sivri’nin kızı Hikmet Sivri, 11’nci kez yarışmayı gerçekleştiren, ödül törenini düzenleyen İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ne ailesi adına teşekkür etti. Hikmet Sivri, “Babam İsmail Sivri’nin adı yaşatıldığı için minnettarım, onun öğretileriyle büyüdüm. Öyküleriyle katılan tüm çocuklar umarım ileriki yaşlarda başarılarla anılan insanlar olurlar, onlar için bu yarışma bir başlangıç olur. Çok teşekkür ediyorum” dedi.

“ASIL ÖDÜL İSMAİL SİVRİ’YE YAKIŞIR BİREYLER OLMAYI BAŞARMAK”

Pandemi dönemi, yaşanan deprem felaketlerinin ardından 11. İsmail Sivri Çocuk Öyküleri Yarışması’nı yeniden gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını dile getiren İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, “İsmail Sivri, koşulsuz sevginin adı, hayata, doğaya, insana ve çocuklara sevgiyle bakmayı bilen bir isimdir. Her şeyi olduğu gibi mesleğini ve mesleği simgeleyen İGC’yi de çok sevdi. Korudu, kolladı, sarmaladı. Asıl ödül İsmail Sivri’ye yakışır bireyler olmayı başarmak. Hiçbir zaman hayallerinizden, zarafetinizden, doğa ve insan sevginizden vazgeçmeyin. İsmail Başkanı minnetle anıyor, yarışmada derece alan eserlerin yazarlarını, öğretmenlerini ve ailelerini tebrik ediyorum" dedi.