Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
İletişim +90 232 463 3215
 

İGC ‘Değişen Hayatlar’ özel ilavesi yayında!

Avrupa Birliği finansal desteği ile, proje kapsamında hazırlanan, ‘Değişen Hayatlar’ özel ilavesi bugün okuyucularla buluştu. Toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadına yönelik şiddete yönelik özel haberlerin yer aldığı özel ilavede işsiz ve serbest çalışan gazeteciler telif desteğinden faydalandı.

Avrupa Birliği finansal desteği ile Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) iş birliği ile yürütülen ‘Güçlü Gazeteci Özgür Medya Projesi’ yeni dönem özel ilavelerinden ilki yayınlandı. Kadına yönelik şiddet ve toplumsal cinsiyet eşitliği içeriğiyle ‘Değişen Hayatlar’ özel ilavesi, bugün Dokuz Eylül Gazetesi ile yayınlandı.

‘Değişen Hayatlar’ özel sayısında şiddete uğrayan kadınların hukuki mücadeleleri ve sivil toplum kuruluşlarının kadını güçlendirici çalışmaları özel haberlerle işlendi. Dayanışma ve örgütlü mücadelenin kadın hakları açısından öneminin vurgulandığı özel ilavede, hukuki uygulamalardaki yetersizlikler de vurgulanıyor.

11 Gazeteci Telif Desteği Aldı

Hazırlanan ‘Değişen Hayatlar’ ilavesinde 11 işsiz ve serbest çalışan gazeteci özel haberleriyle yer aldı.  Haberleri yayınlanan gazeteciler, haber başına brüt 100 euro telif desteğinden faydalandı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti, 2023 yılında, proje kapsamında 2 özel ilave daha yayınlayacak. Özel ilavelerin konuları toplumsal sorunlara göre hazırlanıyor.

** Bu yayın Avrupa Birliği tarafından sağlanan finansal destek ile hazırlanmıştır. İçeriğinden tümüyle TGS ve İGC sorumlu olup, Avrupa Birliği’nin görüşlerini yansıtmamaktadır.