Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
İletişim +90 232 463 3215
 

BASIN APARTMANI İÇİN İMZALAR ATILDI

30 Eylül 2020 tarihinde yaşanan İzmir depreminde hasar alıp oturulamaz raporu verilen Basın Apartmanı’nda uzun ve zorlu bir sürecin sonunda anlaşma sağlandı, müteahhit ile inşaat sözleşmesi imzalandı. 

İGC’nin çalışma ofisi ve maliki olduğu dairelerin yer aldığı iki bloktan oluşan Basın Apartmanı’nın yıkılıp yeniden yapılma kararlarının alınması, diğer 24 malik ile anlaşma ve uzlaşmaların sağlanması, İzmir’in önde gelen mimarlık şirketine projelerin hazırlatılması, belediyeler ile görüşmelerin sürdürülmesi aşamalarında İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak elimizi taşın altına koyarak bu süreçlerin sorunsuz tamamlanması için büyük çaba gösterdik.  

İGC olarak mimari projenin hazırlanması ve yıkımın gerçekleştirilmesi ile sonrasında müteahhit firmalarla görüşmelere öncülük ettik. Uzun pazarlık ve görüşmeler sonunda en iyi teklifi verip, ihaleyi alan Aygıt İnşaat ile sözleşme imzalanması için malikler olarak anlaşmaya vardık. Teknik ve idari şartnamelerin hazırlanması süreçlerinde de etkin rol oynayan İzmir Gazeteciler Cemiyeti, inşaat aşamasına bir uzlaşma ile gelinmesinde etkin rol oynadı. İGC dışında 24 malikin yer aldığı Basın Apartmanı için vasi sürecinde olan iki malik hariç tüm malikler noterde müteahhit sözleşmesini imzaladı. Böylece binanın yenilenmesi için birinci ve en zorlu olan etap tamamlanmış oldu. İGC adına sözleşmeyi Başkan Dilek Gappi, Genel Sekreter Mehlika Gökmen ve Sayman Erdal Erek imzaladı. Müteahhit ile yapılan sözleşmede inşaatın 21 ayda tamamlanması öngörülürken mimarisi ve yapım tekniği ile Kordon’un simge oluşturacak bir yapıya kavuşması hedeflenmektedir. 

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu