Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
İletişim +90 232 463 3215
 

RTÜK’ÜN HALK TV, TELE1 VE FOX TV’YE VERDİĞİ CEZALARI KINIYORUZ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)’nun, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yaptığı  yayınlar nedeniyle; Halk TV ve Tele1'e üst sınırdan 5'er kez program durdurma ve idari para cezası, Fox TV’ye ise üst sınırdan idari para cezası vermesi, halkın haber alma hakkına ve basın özgürlüğüne bir darbedir.
Ülkemizde meydana gelen ve 10 ilimizde etkili olan deprem felaketi, milyonlarca insanımızın hayatını derinden etkilemiş, maddi ve manevi büyük kayıplar ortaya çıkmıştır. Hal böyle iken bölgedeki aksaklıkları tüm gerçekliğiyle aktarmamak, binlerce yurttaşımızın feryadını duyurmamak gazetecilik mesleğine ihanettir.
Günümüzde ülkemizde en zor yapılan mesleklerin başında tarafsız gazetecilik geliyor. Özgür gazeteciliğin özgür birey ve toplum demek olduğunu, onurlu yaşamak için önce özgür olmak gerektiğini unutmadan mücadeleye devam edeceğiz. 
Her şey harika diyen bir basın yerine, sorgulayan araştıran, kalemini budaktan esirgemeyen gazetecilerin ve basın organlarının yanında olacağız.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun aldığı kararı kınıyoruz.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu