Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
İletişim +90 232 463 3215
 

Bağımsız Gazetecilik sadece meslek sorunu değildir


Uluslararası Basın Enstitüsü tarafından düzenlenen 'Medyanın Ekonomisi ve Finansal Sürdürülebilirliği’ sempozyumunda konuşan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, “Yerel medyanın özgün ve özgür kalması için hem merkezi ve yerel yönetimler hem de STK'lar ile kent dinamikleri finansal desteklerini artırıp her gün en az bir yerel gazete almalı” dedi.   
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Uluslararası Basın Enstitüsü tarafından düzenlenen ‘Medyanın Ekonomisi ve Finansal Sürdürülebilirliği’ sempozyumunda medyanın geleceği ve finansal yapısı ele alındı. 'Yerel Medyada Sürdürülebilir Gazetecilik' başlıklı panelde ise Avrupa Gazeteciler Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Türkiye Gazeteciler Sendikası Yöneticisi Mustafa Kuleli, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, İZ Medya Yayınlar Koordinatörü Murat Atilla ile Evrensel Gazetesi Yazarı Özer Akdemir görüşlerini aktardı. 
KENT DİNAMİKLERİNİN KATKISI ÖNEMLİ 
Panelde konuşan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, yerel medyada kaliteli ve özgün içeriğin oluşmasının yolunun basının özgür olmasından geçtiğini vurguladı. Gappi, “Medya kuruluşlarının kimler tarafından nasıl finanse edileceği konusu da editöryel özgürlüklerin kısıtlanmasına engel olmayacak şekilde ele alınmalı. Yerel medyada dijital gelir modeline baktığımızda ise 'tık' alma yani daha fazla okunma adına ajite edilen veya konu ile içeriğin bambaşka olduğu haberler yayımlanıyor. Belki ilk başta tıklanma sayısını artsa da ilerleyen süreçte okuyucunun güvenini kaybedersiniz” ifadelerini kullandı. Kamunun ve kent dinamiklerinin de üstüne düşen görevler olduğunu hatırlatan Gappi, “Başta merkezi yönetim olmak üzere yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri, iş dünyası yani kısacası yaşadığı kente borcu olan tüm dinamikler her gün en az bir yerel gazete alarak yerel medyayı güçlendirebilir” diye konuştu.