Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
İletişim +90 232 463 3215
 

İzmir Baba Unutulmadı



15 Ağustos 2021 tarihinde yaşama veda eden halkla ilişkiler duayeni, İzmir’in ve Karşıyaka’nın simge ismi Sancar Maruflu’ unutulmadı. ‘İzmir Baba’ lakabıyla tanınan Maruflu, ölümünün birinci yıl dönümünde Işıkkent Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı.
 
Sancar Maruflu’nun aile üyeleri ve yakınlarının bulunduğu anma töreninde kendisinin İzmir’e gönül veren ve İzmir için daima çabalayan biri olduğu vurgulandı.Törende konuşan Sancar Maruflu’nun oğlu Cevat Ziya Maruflu babasının adını yaşatmak için çabalayan herkese teşekkür etti. 

Anma töreninde Maruflu’nun her şeyden önce insana değer veren biri olduğunu dile getiren İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Mesleğimin başlarındayken bir toplantıya gittim, o zaman editördüm; herkes söz aldı ve Sancar Ağabey benim de konuşmamı istedi. O herkesin konuşmasını, fikirlerini ifade etmesini isterdi ve insana değer verirdi. Onun fedakarlığı, insan sevgisi ve vefası çok önemliydi; o hiçbir zaman yanar döner bir insan olmadı, her zaman ne ise oydu. Ona İzmir İktisat Kongresi ile ilgili bir sözüm vardı, onu mutlaka tutacağız, hazırlıklarımız hala devam ediyor ve o kongredeki oturumlardan birinin adı mutlaka ‘Sancar Maruflu’ olacak. O benim arkamda dimdik durdu, ona çok teşekkür ederim; bizi bir yerlerden izlediğine eminim; keşke burada olsaydı da o da görebilseydi. Mekanı cennet olsun, bu dünyadaki görevini layıkıyla yapmanın huzuru içinde uyusun.”