Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
İletişim +90 232 463 3215
 

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK ULUSLARARASI BASIN MERKEZİ AÇILIYOR

İzmir Gazeteciler Cemiyetimizin Değerli Üyesi, 

Cemiyet tarihimizin en kapsamlı projesi olan,  'Türkiye’nin en büyük Uluslararası Basın Merkezi'nin açılışını yarın, Uluslararası Yerel Medya Zirvesi ile birlikte gerçekleştireceğiz. 13-14 Haziran 2022 tarihlerinde iki gün sürecek zirveye; Avrupa’nın 45 ülkesinden 110 gazeteci, Türkiye’den çok sayıda meslek örgütü başkanı ve gazeteci ile İzmirli meslektaşlarımızın katılımını bekliyoruz. 
İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Gazeteciler Sendikası partnerliğinde düzenleyeceğimiz zirvede; “Türkiye’de Gazeteciliğin Durumu ve Basın Özgürlüğü Mücadelesi”, “Yerel Medya Nasıl Güçlendirilir?”, “Yerel Gazetecilik İçin Finansal Modeller”, “Türkiye Yerel Medyasının Demografik Profili”, “Harekete Geçmek İçin Pozitif Bir Alan”, “İzmir Basını Konuşuyor: Sürdürülebilir Gazetecilik ve Gelir Modelleri” başlıklı oturumlar düzenleyeceğiz. 

DÜNYA MEDYASI İLE BAĞ KURACAĞIZ

Gazetecilerin mesleki gelişimlerini ve dünya medyası ile bağ kurmalarını sağlayacak, genç gazetecilerin dünyadaki teknolojik gelişmelere erişimini kolaylaştıracak Uluslararası Basın Merkezimizi de yarın 18.00’de muhteşem bir etkinlikle açıyoruz. İGC kurumsal hizmet ofislerinin yanı sıra konferans salonu, televizyon stüdyosu, serbest gazeteciler için çalışma alanları, Uluslararası Medya İletişim Ofisi, eğitim laboratuvarları, kitaplık ve çalışma ofislerinin yer aldığı Uluslararası Basın Merkezi’nin açılış resepsiyonunun ardından Aegean Band Orkestrası sevilen şarkılar seslendirecek.

SORUNLARI BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ
Türk Basını, tüm zor koşullara rağmen dayanışma içinde sesini yükseltmeye kararlıdır.  Elbette sorunlarımız vardır ancak bu sorunların altında basınımızın durumunu izlemek yerine, çözümlerin peşinde koşturacak irade ve azmimiz de mevcuttur. Karanlık ve umutsuz yaklaşımlara inat,  İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak, bütünsel bakış açımızla, çalışarak ve proje üreterek basın özgürlüğü mücadelesinin meşalesini birlikte taşımaya kararlıyız.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin kurumsal kimliğini toplum ve dünya önünde yüceltmek ülkümüzdür.

Bu tarihi iki günde, 'ev sahibi' sıfatıyla yanımızda olmanızdan kıvanç duyacağız.

Dilek Gappi
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı


** Uluslararası Basın Merkezi'nin açılışı 13 Haziran 2022 (yarın) saat 18.00 de gerçekleştirilecek, ardından açılış resepsiyonu ve Aegean Band Konseri düzenlenecektir.