Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
İletişim +90 232 463 3215
 

‘Nar Elçileri’ Karabağlar’da


İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), ‘Şiddete Karşı Medya İletişim Projesi-NAR’ mahalle buluşmaları bu kez Karabağlar Devrim Mahallesindeydi. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun da dahil olduğu buluşmalarda ‘Mahallemizi şiddete kapattık’ denildi

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin (İGC) ‘Şiddete Karşı İletişim Projesi-NAR’, medyadaki şiddet dilini dönüştürmek ve toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla tüm hızıyla devam ediyor. Proje farkındalık çalışmaları kapsamında bu kez Karabağlar Devrim Mahallesi’ndeki Eski İzmir Kent Merkezi’nde vatandaşlarla bir araya gelindi. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İGC Başkan Dilek Gappi ve yönetim kurulu üyeleri, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Huriye Serter’in de katıldığı etkinlikte, önce mahallede yaşayan kadınlarla, ardından da mahallenin ileri gelenleri ile bilgilendirici çalışmalar yapıldı.

Avukat Birgül Değirmenci, Psikolog Sevgi Türkmen ve ‘Şiddetsiz Erkek’ eğitmeni Murat Göç Bilgin, uzmanlık alanları çerçevesinde şiddetin önlenmesi için yapılabilecekleri paylaştığı toplantılarda, şiddete duyarsız kalınmaması gerektiği vurgulandı.

ŞİDDETİ DURDURMAK İÇİN BİRLİK OLMALIYIZ

Projenin hayata geçmesinde öncülük eden İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, şiddetin önlenmesi için ‘herkesin bir sorumluluğu var’ anlayışıyla yola çıktıklarını vurgulayarak, şiddete karşı mücadelenin sadece medyadaki dili düzeltmekle bitmediğini bunun için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini aktardı.  “Şiddeti durdurmak için de birlikte hareket etmemiz çok önemli… Şiddete karşı birlikte ‘Nar Elçisi’ olarak direneceğiz. Şiddet gören kişileri yalnız bırakmayacağız. Yetkilileri, politikacıları bu konuda zorlayacağız. Artık kadın, eskisi gibi güçsüz ve yalnız değil” sözlerini kaydetti.

MAHALLENİN KANAAT ÖNDERLERİ ARTIK NAR ELÇİSİ

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise mahallenin muhtarı, esnafı ve imamları ile bir araya gelinen toplantıda, “Belediye olarak bu projeye katkı koymaktan mutlu olduk. Önemli olan şiddete karşı bir tavır geliştirmek. Biz de belediye olarak bu konuda elimizden gelen desteği sonuna kadar vereceğiz” dedi.

Bilgilendirme sonrası mahalleye çıkan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İGC Başkanı Dilek Gappi, Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Huriye Serter ve mahalle kanaat önderleri esnafı gezerek bilgilendirme broşürleri dağıttı ve “mahallemizi şiddete kapattık”  görsellerini esnafın vitrinlerine yapıştırdı.