Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
İletişim +90 232 463 3215
 

Hasan Tahsin gibi, susmayacağız ve durmayacağız



İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, Şehit Gazeteci Hasan Tahsin’in ölümünün 104. yılında gerçekleşen anma töreninde,‘’Türk medyasında etrafımızın örüldüğü bugünlerde bile cesaretimizi Hasan Tahsin’den alıyoruz’’ dedi.

 
İşgal kuvvetlerinin 15 Mayıs 1919’da İzmir’in işgali sırasında ilk kurşunu atarak milli mücadeleyi başlatan Şehit Gazeteci Hasan Tahsin’in ölümünün 104’üncü yılı nedeni ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), Konak Atatürk Meydanı’nda bulunan ‘İlk Kurşun Anıtı’ önünde tören düzenledi. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Gappi, Yönetim Kurulu ve cemiyet üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, önceki dönem İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ve birçok gazeteci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından İGC Başkanı Dilek Gappi ve yönetim kurulu üyeleri, gazeteciler adına anıta çelenk koydu.

Bağımsız gazetecilikten taviz vermeyeceğiz

Hasan Tahsin’in milli mücadeledeki önemine ve günümüzde medyanın yaşadığı zor koşullara dikkat çekerek sözlerine başlayan İGC Başkanı Dilek Gappi, “Ey kendini toplumun üzerinde gören tüm güç sahipleri, Ey devletin olanaklarıyla millete ahkam kesenler. Kim olursa olsun, haykırıyoruz ve haykırmaya devam edeceğiz. Bağımsız gazetecilikten taviz vermeyeceğiz. Halk adına, kamuya zarar veren ne varsa ortaya dökeceğiz. Yanlışların karşısında olacağız. Güçlünün değil, haklının yanında duracağız. Her zaman olduğu gibi gerçek gazeteciliğin izinde gidecek, söylenen ile yapılan arasındaki yalanları, uçurumları ortaya sereceğiz’’ dedi.
 
Sorumluluğumuz büyük ama gücümüz de büyük

İGC Başkanı Dilek Gappi konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘’Son bir yılda 47 gazeteci cezaevinde, 96 gazeteci fiziksel saldırıya uğradı, 4 bin 148 habere ve 46 haber sitesine erişim yasaklandı. Televizyonlara, gazeteler milyonlarca liralık cezalar yağdı. Yine de bu ülkenin cesur gazetecileri var ve durmadılar. Tarikatların iç yüzünü ortaya koydular. 6 yaşındaki çocuklarla evlenenleri ifşa ettiler.  Milyonlarca liralık devlet ihalelerindeki yolsuzlukları, cemaatlerin para kasalarını, kamu parasıyla zengin olanları ortaya koyduk ve hepsinin korkulu rüyası olmaya devam edeceğiz. Tıpkı, Hasan Tahsin gibi, susmayacağız ve durmayacağız.’’


İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu ise  “Hasan Tahsin yalnızca işgal güçlerine sıktığı ilk kurşunla değil; yazdıklarıyla, fikirleriyle de büyük bir kahramandı. Hasan Tahsin ‘’Sen başlat, bitiren bulunur’’ diyerek nasıl bir kurtuluş destanı başlattıysa, bizler de demokrasi devrimimizi; ‘’Hak, hukuk, adalet’’ diyerek başlattık. Gazeteciler her koşulda gerçeği anlatır, yazık ki bugüne kadar gazeteciler gerçeği söyledikleri, bu ülkenin refahı ve demokrasiyi savundukları için büyük baskı altında kaldı. Hasan Tahsin’den günümüze kadar halk için gerçekleri ortaya koymak adına kalemini hiçbir zorluktan sakınmayan bütün gazetecileri saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.