İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Ege Üniversitesi işbirliğiyle açılması planlanan “Basın Müzesi” için yapılan bağışlara bir yenisi daha eklendi. Müzeye kendisine ait olan iki tane fotoğraf makinesini bağışlayan Yeni Asır Gazetesi Spor Muhabiri Burak Hakerler, “Kendisi ile birçok hatırası olan fotoğraf makinelerden ayrılmanın çok zor olduğunu, bununla birlikte adının Basın Müzesi’nde geçecek olmasının gururunu taşıdığını” belirtti.
BAĞIŞLAR Anadolu Gazetesi sahibi ve Başyazarı Haydar Rüştü Öktem’ in İstiklal Madalyası (Prof.Dr. Zeki Arıkan tarafından )
Şeyh-ül Muhabirin Lütfi Rauf Aksungur’un arşivi
Oğuzhan Kavaklı’nın “Basında İlk ve son sayılar” koleksiyonu, önemli günlere ait gazeteler, faks, siyah-beyaz TV, basın arşivi, medya ile ilgili tezler, 200–250 adet kitap ve fotoğraf makineleri.
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel’den Apple marka Macintosh bilgisayar
Hüseyin Aslan’dan körüklü Fotoğraf makinesi
Şahabettin Bulut’tan kamera
Fahrettin Bulut’tan Fotoğraf makinesi
Kıbrıs Gazisi Dr. Ayhan Çekiç’ten gazete arşivi (Henüz teslim alınmadı)
Çağlayan Bilgen’den daktilo ve radyo
İletişim Fakültesi Öğrencisi Betül Yüksel’den Fotoğraf makinesi ve flaş
Görme engelli İletişim Fakültesi öğrencisi İsmail Kızılhan’dan tablet, ses kayıt cihazı ve radyo
Talha Laçin Tuncay’dan elektronik daktilo ve refleks fotoğraf makinesi
İletişim Fakültesi Öğrencisi Sercan Özipekçi’den radyo
İletişim Fakültesi öğrencisi Güldeniz Fırat’tan fotoğraf makinesi
Yeni Asır Spor Muhabiri Burak Herkel’den iki adet fotoğraf makinesi
Gazeteci Engin Yavuz’dan daktilo ve fotoğraf makinası. |